Tijdens De smaak naar meer stelt De Fruithof hun kleine fruitpers beschikbaar om appels en peren te persen tot vers sap. Je kunt ter plekke fruit rapen of kleine hoeveelheden fruit van huis meebrengen. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat.
Raap ter plekke fruit uit de boomgaard om te persen tot sap
Het is mogelijk om zelf appels en peren te rapen en ter plekke te persen tot sap. Neem vanaf de entree van De smaak naar meer een emmer mee en loop door de boomgaard. Je raapt vervolgens zelf de lekkerste appels bij elkaar en meld je vervolgens bij de fruitpers van De Fruithof. Daar spoel je de appels schoon en mag je ze zelf in de pers gooien. Vervolgens komt er vers sap uit de pers om heerlijk thuis van te genieten. De kosten van een flesje (1L) versgeperst sap zijn €2,-. Dit bedrag komt volledig ten goede aan De Fruithof en daarmee de boomgaard.
Neem appels of peren mee van huis om te laten persen tot sap
Sap van je eigen appels en/of peren proeven? Neem een emmer of bak met fruit van eigen fruitbomen mee van huis. Meld je vervolgens bij de fruitpers van De Fruithof. Daar spoel je het fruit schoon en mag je het zelf in de pers gooien. Vervolgens komt er vers sap uit de pers om heerlijk thuis van te genieten. De kosten van een flesje (1L) versgeperst sap van eigen fruit zijn €1,50. Dit bedrag komt volledig ten goede aan De Fruithof en daarmee de boomgaard.
Let op!
Het sap dat je perst uit de fruitpers is niet gepasteuriseerd en daarmee dus niet lang houdbaar. Drink het sap binnen 1 á 2 dagen na het persen op.
Het is dit jaar niet mogelijk om met aanhangers vol eigen fruit naar De smaak naar meer te komen. In overleg met De Fruithof is besloten om alleen de kleine fruitpers te gebruiken tijdens het evenement. Voor de grote pers is helaas te weinig fruitopbrengst dit jaar.