Ediks Mild Vinegar: de azijn die geen azijn mag heten.
Een Ediks is een smaakazijn die geen azijn mag heten vanwege zijn lage zuurtegraad. Elke Edik heeft haar eigen bijzondere smaak die gerechten naar een hoger smaakniveau kan tillen. Ontdek de culinaire revolutie die begint met elke druppel van deze unieke smaakazijnen.
Het begon allemaal in 1980, toen Marga Vugs als hobby een kruidentuin achter haar huis begon. Deze tuin bracht veel meer kruiden op dan zij samen met haar echtgenoot kon gebruiken. Samen met huisvriend en topkok Cas Spijkers ontstond toen het idee om van deze zachte azijnen, oftewel Ediks, met een prachtige collectie van verschillende smaken. Door te experimenteren met verschillende kruiden, groenten, fruit en dranken kwamen zij tot een collectie van verschillende soorten Ediks recepten die gebaseerd zijn op 3 principes:
- Minder zuur, meer smaak;
- Versheid in elke druppel;
- Geen Kunstmatige Toevoegingen.
Veel van onze Ediks vragen om een rijpingsproces waardoor deze met wat rust en geduld een prachtige smaak intensiteit ontwikkelen. Ontdek Ediks, tijdens De smaak naar meer.