Nieuws

Laat je inspireren tijdens een lezing

Schuif aan bij één (of meerdere) van de gratis lezingen die worden aangeboden tijdens De smaak naar meer. We bieden een informatief en gevarieerd programma. Bereid je alvast voor en ontdek ze allemaal. 

Het bijwonen van een lezing is gratis. Je hoeft voor een lezing op voorhand geen plek te reserveren. 

De onzichtbare helden:
Micro-organismen in fermentatie en voedselproductie

Kim van den Belt - DE PROEF. & Microbial Garden

10:30 - 11:30 uur

Van voedselproducten tot bioreactoren, van het kweken van algen tot bacteriële fermentatie: De Microbial Garden richt zich op het vinden van duurzame en kosteneffectieve oplossingen voor voedselproductie, geïnspireerd door de beproefde technieken van micro-organismen die de aarde al 3,5 miljard jaar bewonen. We onderzoeken de rol van de tuinen van DE PROEF in het herontdekken van manieren om voedsel te produceren met deze kleine wezentjes. Welkom in een nieuwe toekomst, vol microben!

Natuurvriendelijk tuinieren

Harte Hartlief - Ecologisch advies bureau Eco&Terra

11:30 - 12:30 uur

Harte Hartlief, oud directeur Ecoconsult-groen, management en monitoring en nu eigenaar van Ecologisch advies bureau Eco&Terra (gevestigd IJkenweg 13 De Hoeve), verteld aan de hand van foto’s over het anders aanleggen en onderhouden van een tuin die een fundament heeft voor een toekomst bestendige tuin waar de natuur voorop staat.  De nadruk zal liggen op een praktische uitleg hoe men met diverse planten een onderhoudsvriendelijke tuin kan maken.

Harte Hartlief

Composteren met wormen en bodemverbetering

Frank Wasse van Dijk - Wormenkwekerij Wasse & Franky's Flora

13:30 - 14:30 uur

Frank neemt je mee in de wereld van wormen. Hoe kunnen wormen de bodem verbeteren en hoe maak je je eigen duurzame wormenmest.

Wel en wee van een gemeenschappelijke moestuin

Gerard Wezenberg - Initiatiefnemer en tuinder bij Moestuinkollektief 'De Witte Vlieg'

14:30 - 15:30 uur

Moestuinkollektief ‘De Witte Vlieg’ bewerkt al bijna dertig jaar een moestuin van een kwart hectare. Biologisch en volgens een gemeenschappelijk teeltplan. Rum zestig tuinders passeerden in die periode en werkten voor een korte of langere periode mee. De groep bestaat nu uit zeven tuinders-huishoudens en functioneert als een vereniging. In de lezing komen vooral de ervaringen met de groepsorganisatie aan de orde: wat waren en zijn de ambities, hoe organiseer je het tuinwerk, hoe bewaak je de balans tussen het collectief en individuele motieven? Kortom: het ‘wel en wee’ van gemeenschappelijk moestuinieren.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van De smaak naar meer!

Ontvang als eerste een ticketalert, alle informatie over het programma en de laatste nieuwtjes over het evenement en de deelnemers. 

Wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief voor exposanten? Klik dan hier

Bedankt voor je inschrijving!

Je e-mailadres is succesvol toegevoegd aan de verzendlijst voor de nieuwsbrief. 

Vanaf nu ben je als eerste op de hoogte van al het laatste nieuws over De smaak naar meer!