De Tuinen in Frederiksoord vormt op de eerste zaterdag van oktober het decor van een nieuw evenement: De smaak naar meer. In en rondom de boomgaarden wordt die dag ingezoomd op thema’s als het ontdekken van je eigen smaak, gezond en duurzaam eten, culinaire innovaties, verbouwen van je eigen oogst en de vele producten die de streek te bieden heeft.
Het kan niet anders dan dat de appeloogst een prominente plek krijgt op dit smaak-event. De Fruithof, onderdeel van De Tuinen, is met zo’n 550 verschillende historische fruitrassen een levend museum in de buitenlucht. Bezoekers kunnen zelf fruit rapen en persen, kennis opdoen bij pomologen of een workshop volgen. Maar De smaak naar meer gaat een stap verder. Verken de ‘Smaak naar meer-markt’, waar regionale aanbieders het beste van bieren, wijnen, vlees, groenten en fruit presenteren. Ontdek ook de verfijnde wereld van kruiden en oliën, aanverwante producten zoals duurzame keukenbenodigdheden en alles voor je eigen moestuin.
Smaak-college
Voor degenen die hun kennis willen verdiepen, biedt De smaak naar meer een uitgebreid programma aan workshops en lezingen. Dit ‘smaak-college’ biedt een unieke kans om van experts te leren over de nieuwste trends in voeding en koken, je eigen oogst of het verfijnen van je eigen smaak. Het evenement, dat van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken is, belooft een inspirerende ervaring te worden die bezoekers niet alleen laat genieten van heerlijke smaken, maar ook nieuwe inzichten biedt in een gezonde en bewuste levensstijl.
Zet 5 oktober in je agenda en maak je klaar voor een smaakvolle reis door De Tuinen in Frederiksoord.